Varför denna blogg?

Hej och välkommen till min blogg!
Jag är ofrivilligt barnlös och det är jobbigt. För att få ur mig den frustrationen som det innebär att varje månad vänta, längta och bli besviken och inför påbörjandet av ett andra ivf-försök började jag skriva.

Först döpte jag bloggen till I mitt inre finns du och inte kunde jag tro vad det skulle innebära... Den 6 maj 2011 fick jag beskedet att jag hade en misstänkt elakartad tumör på båda mina äggstockar. Bloggen har därför ändrat inriktning, men är fortfarande en plats för mig att skriva av mig på.

Välkommen att ta del av mitt liv och mina tankar!
/Mia-Maria

tisdag 22 maj 2012

Känslomässig berg- och dalbana


Haft en period med känslomässig berg- och dalbana. Jag har varit på mitt livs första mammografi. Jag måste gå på årliga kontroller nu eftersom jag äter hormoner. Jag har vetat om den här kontrollen i ett år, jag vet varför jag ska göra den och har känt att det är en ”baggis” – en ren rutinkontroll. 


Röntgenundersökningen gick bra, men sedan fick jag komplettera med ett u-ljud. Varför det? Varför då? Såg de något konstigt/annorlunda/farligt? Tårarna började rinna och paniken/ångesten bubblade upp inombords. Sedan hämtas nästa läkare. 
Ja, de berättade att det var svårare att se på en ”ung” kvinnas bröst och att det var en ny ST-läkare som behövde en specialists bedömning, men det lugnade inte mig… Jag hörde det knappt.


När de såg att jag grät berättade de att de inte såg något farligt. Men så var det ju förra gången också och så hittade de en tumör. Jag litar inte på någon längre. Och jag har lovat mig att jag aldrig aldrig mer ska gå ensam på ett återbesök/ en rutinkontroll. Varför utsatte jag mig då för det igen?

Jag behöver stödet av min man och ensam är inte stark längre… Tvåsamhet ska nog bli mitt ord för 2012.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar